mandag 31. mars 2014

Brødoppskrift fra frua

Har du lyst til å bake brød, men er rett og slett drittlei av oppskrifter som ber deg ta en klype salt, en dæsj smør, en knivspiss med sukker i, ikke bruk alt melet osv? Jeg skal hjelpe deg til å føle at du duger på kjøkkenet! Dette er verdens enkleste brødoppskrift, og brødene blir sykt gode! Ikke trenger du å ta i deigen heller...


1 kg hvetemel
700 gram sammalt hvete grov
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
100 gram havregryn
2 pakker tørrgjær
1 ss salt
2 ss MØRK sirup
17 dl vann - NB! Vannet må være endel varmere enn 37 grader

Bland alle ingrediensene sammen, og la kjøkkenmaskinen elte  i ca. fem minutter (det trenger ikke å være en KitchenAid). Det skal være flytende.
Hell deigen over i fem smurte former. Hev i ovnen på 40 grader i 45 minutter. Når hevingen er over skrur du bare opp varmen til 230 grader. Stek i 50 minutter. Ja, helt seriøst. Brødene er ferdig.

Kos deg med nybakte brød!



MARTHE

6 kommentarer:

  1. Rykende ferskt.. nam nam!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Rykende ferskt er det aller beste;)

      Slett
  2. Anonym4/01/2014

    Tusen takk for oppskriften, har aldri fått helt til å bake brød.
    I dag skall jeg prøve din oppskrift. HAR 2 spørsmål om oppskriften !
    Ser det skal være 5 brød (former) stemmer det?
    Steker du alle på en gang i varmluft?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Solveig.
      Jeg tror jeg svarte deg på mail, men svarer her også om flere lurer.

      Mine former er ganske små så om de er litt større enn de aller minste hadde jeg helt i kun fire forrer.
      Jeg steker alle på engang uten varmluft.

      Håper at brødene ble gode:)

      M

      Slett
  3. Mmmm, så DIGG ut!!
    Flinkis ♥
    Takk for oppskrift:)

    SvarSlett
  4. Brødene står i ovnen nå. Kjøkkenmaskinen var ikke stor nok og jeg måtte flytte over i en større bolle. Klissete deig og håndkraft passer ikke så godt sammen. Hvem har plass til fem bredformat i én ovn? Anbefaler å redusere oppskriften.

    SvarSlett