Det er ingenting som er særlig mye bedre enn å starte fredagskvelden med sashimi med vårløksalat, ponzusaus og et glass rødt enten sammen med kjæresten, alene eller med ei god venninne. Hjemmelaget ponzusaus er enkelt og kjapt å lage, og den holder seg lenge i kjøleskapet.
1/2 dl saoyasaus
ca. 1/2 lime, saften
2 ss sukker (smak til)
2 ss riseddik
1/2-1 rød chili, finhakket
2-3 hvitløkfedd, finhakket
frisk koriander, finhakket
Jeg møtte Trine på Lørenskog Hus i vinter og da kjøpte jeg boken hennes. Jeg har brukt den flittig. Både til forretter, hverdagsmiddager og til festmiddager. Dessertene er himmelske! Ha det gøy på kjøkkenet skrev Trine i boken, og det har jeg virkelig hatt og planen er at det skal fortsette. Nå er det ikke sashimi som står på menyen hos oss i kveld, men jeg hadde tenkt å tipse om dette lenge. Vi har laget det flere ganger og dette er noe du raskt kan diske opp etter en lang arbeidsuke.
Nyt helgen og de du har rundt deg!
Marthe
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar