lørdag 16. mai 2015

VERDENS BESTE BOLLER PÅ 17. MAI

Trenger du en skikkelig GOD oppskrift på boller? På 17. mai er det boller, saft, pølser og is som gjelder! Jeg tror dette er verdens beste boller – sier jeg helt uten å blunke;) Baking har aldri vært helt min greie, men denne bolledeigen blir alltid god.


  • 1 liter melk
  • 300 gram smør
  • 250 gram melis
Smelt smør og varm opp melk og melis til 37 grader!
  • 50 - 100 gram gjær
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 1 - 1,2 kg hvetemel
Ha deretter gjær i den varme melken, og bland alt sammen. Start med 1 kilo hvetemel. Deigen skal være litt klissete, men fast.

Heves i 45 minutter i ovnen på 40 grader. Mens deigen heves legg 200 gram smør og 200 gram brunt sukker i en bolle på benken. 

Sett ovnen på 230 grader
Når deigen er ferdig hevet kan du lage boller, skolebrød og skillingsboller. Hva enn du måtte like best:) 

For å lage skillingsboller skjevler du ut store rektangler, på størrelse med et stekebrett. Bland smør og brunt sukker sammen, og smør det i et tynt lag over deigen. Ha kanel over hele. Rull sammen og legg en og en skillingsbolle på et stekebrett. 

Etterheves i ca. 15-20 minutter. 

Steking
Boller stekes i 10 minutter på 240 grader
Skillingsboller stekes i 12 minutter på 220 grader



Jeg vil ønske alle en riktig god 17. mai! Med eller uten verdens beste boller;)
-m

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar